zaterdag 20 november 2010

Troostpasta voor Sylvio

Binnenkort is het toch echt gedaan met Sylvio Berlusconi. Dat is beter voor Italië, maar wel jammer voor ons. Want je kunt van de man zeggen wat je wilt, hij wist met zijn avonturen wel weer wat luchtigheid te brengen in het nieuws. Tussen het geleuter in het kabinet, de bomaanslagen in Irak en herfstblaren op de rails waren de berichtjes over de Italiaanse premier een verademing. En altijd als ik ‘m op de televisie zag, ging ik ervoor zitten. Die lach… dat haar… dat libido…

Zou Berlusconi nou lijden onder zijn ondergang? Zou hij, nadat hij met vijf minderjarige meisjes in een bubbelbad heeft gelegen, zich toch niet een beetje sip terugtrekken in zijn slaapkamer? En starend naar zichzelf in de spiegel boven zijn bed (die moet hij toch hebben?!) denken ‘Dit is toch een beetje jammer allemaal’. Niet dat Sylvio er slecht voor staat of dat hij zich gaat vervelen. Hij kan zich weer volledig storten op z’n oude hobby’s: voetbal, het bedenken van ranzige televisieprogramma’s en het schrijven van Napolitaanse liefdesliedjes.

Maar het gaat om die feestjes. Er ‘in het geheim’ op losketen met meiden, drugs en drank in de hoedanigheid van premier is toch net iets spannender dan dat doen als zakenman of voetbalkoning. En zouden die jonge meisjes die nu om hem heen dartelen, na zijn aftreden in hem niet gewoon weer een 74- jarige oude lul met geverfd haar zien? Dit soort vragen moeten toch af en toe door het hoofd van Silvio schieten. En misschien dat er dan wel, in een moment van zwakte, een traan biggelt over de gladgetrokken wang van de premier. Tijd dus voor troostrijk eten: pasta met gamba’s.


Tagliatelle met gamba’s

Voor 2 personen

6 nestjes eiertagliatelle
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
10 grote rauwe garnalen, gepeld
125 ml slagroom
paar druppels witte truffelolie (flesje, merk Urbani)
Geraspte schil van 1 citroen (+ halve citroen om uit te knijpen)
gedroogde chilivlokken
Zout
versgemalen zwarte peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met kokend gezouten water.
Verhit intussen de olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de knoflook op laag vuur (laat de knoflook niet bruin worden). Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze net van kleur veranderd zijn. Blus af met een kneep citroensap.
Roer er de slagroom, truffelolie, geraspte citroenschil en een snufje chilivlokken door. Op smaak brengen met zout en peper en kort laten koken. Pasta erbij doen en even doorwarmen. Lekker met rucolasalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten