In Den Bosch is een engel die staat te bellen met een mobiel. Het is echt waar. Ze zou in december een plaatsje krijgen op de gerestaureerde Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Als een verrassing. Maar nu de verrassing is verklapt, stelt het kerkbestuur voor straf de plaatsing uit tot het aller-allerlaatste. En dat is in april 2011, als de restauratie wordt gevierd.
De engel is 1,25 meter hoog en helemaal gemaakt van zandsteen. Ze lijkt een beetje op koningin Beatrix vind ik. Bea heeft ook zo’n ronde kin en van die hoge wangetjes. Maar onze koningin staat denk ik niet te bellen met een baksteen. Want zo ziet dat mobieltje er namelijk uit. Een baksteen met één toets. ‘Voor een directe verbinding met God’, legde beeldhouwer Ton Mooy gisteren uit. Hahaaaaaaaaaaa!
Ik vind het een prachtig initiatief, die bellende engel. Ze wordt vast net zo beroemd als Manneke Pis. En dan komen er uit wijde omtrek toeristen om haar vast te leggen. Met hun mobieltje.
Ik hoop dat beeldhouwer Mooy nog meer engelen voor ons gaat hakken. Een hele serie op de kathedraal. Ik kijk nu al halsreikend uit naar de editie met I Pad.
Vandaag een recept voor een soep die smaakt alsof … ja precies.
Pompoensoep met duivelsdrek
Voor 4 personen
1 kleine pompoen van ongeveer 1,5 kg (flessenpompoen of zo’n kleine oranje), ongeschild, in parten, pitten verwijderd
1 el plantaardige olie
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 l groenten- of kippenbouillon (van biologisch bouillonblokje)
4 dl halfvolle melk
1 afgestreken tl duivelsdrek (asafoetida*)
½-1 tl gemalen komijn
1 el vloeibare honing
zout
versgemalen zwarte peper
*Indiase specerij, verkrijgbaar bij Aziatische voedingswinkels
Oven voorverwarmen op 240°C. Pompoenparten bestrijken met de eetlepel olie. 30 minuten bakken in de oven of tot de pompoen zacht is.
Intussen de boter verhitten in een grote soeppan. Ui toevoegen en op laag vuur fruiten tot de ui een beetje is verkleurd. Vuur op de laagste stand draaien, deksel op de pan doen en de ui 20 minuten laten stoven. Af en toe roeren.
Neem de pompoen uit de oven en laat de stukken afkoelen. Voeg de bouillon en melk toe aan de pan met ui en laat langzaam aan de kook komen. Schil de parten pompoen, snijd ze in grove stukken en voeg ze toe aan de soep. Op smaak brengen met de specerijen, honing, zout en peper en 15 min zachtjes laten koken. Soep pureren met een staafmixer. Serveren met geroosterde pitabroodjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten