maandag 21 maart 2011

Jeroen Pauw is niet zo van samenwonen of baby's maken

Het is bijna lente en Jeroen Pauw heeft een nieuwe vriendin. De presentator werd vanmiddag gespot op het Koningsplein in Amsterdam waar hij hand in hand met z’n nieuwe belle rondliep. Nimet Groeneweg heet ze. Pauw wordt nu al meer dan een jaar met deze vrouw gezien.

Het gefilmde stel is op internet te bekijken. Jeroen en Nimet dragen allebei een sjaal. Maar Nimet heeft haar jas al lekker open. Het was dan ook heerlijk weer vandaag. Jeroen doet denken aan een kalf. Hij slingert een beetje en zijn rechterarm wil iets anders dan de rest van zijn lijf. Het is sowieso even wennen aan Jeroen met onderstel. Niet te geloven dat dat allemaal onder die tafel past.

Ik hoop voor Nimet dat ze niet wil trouwen. En ook niet samenwonen of baby’s maken. Want daar is Jeroen niet zo van. In een interview legde hij ooit uit waarom: ‘Mijn definitie van een midlifecrisis is dat je wakker wordt en denkt: ik ben 45 en nou zit ik hier met mijn vrouw, die toch ook niet meer de allermooiste is. In het huis, dat ik eigenlijk nooit heb gewild. En dat lawaai dat van boven komt, zijn mijn kinderen.’

Ik ben blij voor Jeroen dat hij op z’n 51ste ongebonden aan de hand van een vrouw loopt die er zo op het eerste oog prima uitziet. Het is alleen te hopen dat Nimet het volhoudt. En dat ze niet op een dag wakker wordt en denkt: ‘Nou zit ik hier met een man die toch ook niet meer de allermooiste is. Op een woonboot waar de een na de ander bakzeil heeft gehaald. En dat lawaai is de televisie waarop ik die kop met dat ontplofte haar vaker zie dan me lief is’.

Vandaag het recept voor een pastagerecht dat uitstekend geschikt is om te maken als je gedumpt bent door een tv-presentator met bindingsangst.

Citroenlinguine met kruidenpangrattato

Voor 2-3 personen

250 g linguine
1 eierdooier
5 el mascarponekaas
5 el geraspte Parmezaanse kaas
geraspte schil en het sap van 1 citroen (of minder citroensap)
klont boter
verse bladpeterselie, grofgehakt
zout
versgemalen zwarte peper peper

voor de pangrattato:
2 dikke sneden ciabattabrood of Pain de Campagne, korst verwijderd tot grove kruimels gedraaid in de keukenmachine
scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
½ el (citroen)tijm
½ el gehakte oregano

Voor de pangrattato de olie verwarmen in een kleine steelpan, knoflook toevoegen. Op laag vuur bakken tot de knoflook diep bruin kleurt. Knoflook verwijderen. Brood toevoegen en goudbruin bakken. Net voor de kruimels bruin kleuren, de kruiden toevoegen. Broodkruimels en de kruiden direct uit de olie halen met een schuimspaan en laten uitlekken op keukenpapier.

Kaas, mascarpone, eierdooiers, citroenrasp en sap, flink zout en peper door elkaar roeren. Linguine beetgaar koken, afgieten en terug in de pan doen. Boter en het mascarponemengsel erdoor roeren. Op verwarmde pastaborden scheppen en bestrooien met de pangrattato.

1 opmerking:

  1. HARDOP gelachen! Heerlijk spitsvondig. Ik ben het met je eens: vroeg of laat wordt hij wakker met zijn kop die toch al nu niet meer is wat het nooit geweest is met een naamloze vrouw die naast hem ligt en boven hem de voetjes van zwerfhonden die niet van hem willen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen