Radio 538 heeft ijsjes van moedermelk verkocht voor het goede doel. Vorige week riep de zender alle kersverse moeders van Nederland op hun moedermelk te doneren. Er kwam een halve liter binnen. Daarvan heeft een ijsmaker twintig ijsjes gemaakt, die verkocht zijn voor vijf euro per stuk. De opbrengst gaat naar Pink Ribbon.
Radio 538 werd geïnspireerd door een Londense ijsmaker. Die verkocht ijsjes van moedermelk onder de naam Baby Gaga. Dat resulteerde in een pissige Lady Gaga en een bezoekje van de Britse keuringsdienst van waren. De ijsmaker werd verzocht zijn ijsjes van de markt te halen, omdat niet duidelijk is of ijs van moedermelk schadelijk is voor de gezondheid.
Wat een toestanden. Nou hebben vijftien Londense moeders allemaal voor niks zitten kolven. En die ijsmaker zit nu met een overschot aan moedermelkijs. Alsof een melkplas en een boterberg ons al niet genoeg kopzorgen gaven.
Ik hoop maar dat het qua gezondheid goed zit. En dat de brave borsten die vijf euro hebben betaald voor een Pink Ribbonijsje, nu niet vreselijk aan de diarree zijn. Dan helpt een boertje laten ook niet meer. En wij zitten met de gebakken peren. Al die boze baby’s wiens melk is afgepakt maken al genoeg lawaai. Een stel krijsende grote mensenbaby's met krampjes kunnen we er echt niet bij hebben.
Vandaag, als veilig alternatief, het recept voor ijs van groene thee.
Groene theeijs
Voor 4 personen
250 ml halfvolle of volle melk
1 ½ el Matcha (groene theepoeder, toko)
2 eierdooiers
125 g poedersuiker
125 ml crème fraiche
125 ml mascarpone
Breng de melk in een pan aan de kook. Meng in een kommetje de Matcha met een beetje warme melk tot een glad papje. Voeg toe aan de rest van de melk.
Doe de eierdooiers met de poedersuiker in een kom en zet deze op een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Meng de dooiers met de suiker en voeg de Matchamelk, crème fraiche en mascarpone toe. Verwarm 10 minuten tot de crème aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Laat de vla afkoelen en zet tenminste een uur in de koelkast.
Schenk de vla in een diepvriesbak en zet deze in de vriezer tot de randen beginnen te bevriezen. Schep het ijs met een vork goed door om de kristallen te breken. Herhaal dit drie keer tot het ijs glad en stevig is. Of draai van de vla ijs in een ijsmachine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten