De Italiaanse premier Berlusconi moet voor de rechter verschijnen. Hij is aangeklaagd wegens betaalde seks met een minderjarige Marokkaanse en machtsmisbruik. De rechter heeft besloten dat Berlusconi onder snelrecht moet worden vervolgd. Er hangt hem 3 tot 12 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.
Of Berlusconi nu eindelijk eens het haasje is, is natuurlijk nog maar de vraag. Het wordt zolangzamerhand pretty boring om in de krant te lezen hoe de Italiaanse premier keer op keer z’n glibberige nek weet te redden. Veel interessanter is dat minderjarige meisje. Karima el Mahroug heet ze. Maar omdat die naam in haar professie niet zo lekker bekt, heeft ze een artiestennaam bedacht: Ruby de Hartendief.
Ruby de Hartendief en Silvio Berlusconi. Een nachtclubvlindertje en een stoute president. Het is eigenlijk heel vertederend. Zeker als je weet dat Berlusconi de wet heeft overtreden door Ruby eigenhandig uit de cel proberen te bevrijden. Want Ruby steelt niet alleen harten, ze jat ook uit winkels.
Misschien moet Berlusconi nu maar gewoon ’s stoppen met tegenstribbelen. En samen met z’n hartendiefje in een Italiaanse cel gaan wonen. Hij voelt zich er vast snel thuis, een groot deel van zijn vriendenschare woont er al. En als Ruby nou elke avond voor de lichten uitgaan schaars gekleed een dansje doet, wordt het er vast nog heel gezellig.
Vandaag, speciaal voor Karima el Mahroug, een kikkererwtensalade in Marokkaanse stijl.
Kikkererwtensalade met geroosterde pompoen
1 tl korianderzaad
½ tl komijnzaad
½ tl venkelzaad
½ tl gemalen kaneel
1 gedroogd Spaans pepertje
grof zout
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie, plus olijfolie om de salade aan te maken
½ pompoen, in parten
250 g gekookte kikkererwten (kan ook uit blik)
paar wortels, in halve plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
hand verse koriander
hand verse bladpeterselie
2 el citroensap
1/2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
½ tl cayennepeper
zout
Oven (hetelucht) voorverwarmen op 200°C.
In de vijzel een pasta maken van het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, de kaneel, het pepertje, het teentje knoflook, zout en 1 el olijfolie. Pompoenparten met het mengsel bestrijken en 20 minuten in de oven roosteren. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
Intussen de wortels en fijngehakte knoflook smoren in resterende olijfolie.
Pompoen schillen, in stukken snijden en in een kom doen. Wortels, kikkererwten, koriander en peterselie en een flinke scheut olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met citroensap, gemalen komijn, koriander, cayennepeper en zout. De salade voorzichtig omscheppen en op kamertemperatuur laten komen.
Lees ook Troostpasta voor Berlusconi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten