De Belgische politica Marleen Temmerman roept vrouwen op in seksstaking te gaan tot er een nieuwe regering is. Vooral echtgenotes van de onderhandelaars zouden zich hier aan moeten houden. De kabinetsformatie in België duurt nu al meer dan 7 maanden en nog steeds is er geen zicht op een akkoord. Temmerman vindt dat het zo niet langer kan. ‘Geen regering? Geen bevrediging! Benen toe!
Temmerman volgt met haar oproep het voorbeeld van Kenia. Daar sleepten in 2009 de onderhandelingen voor een nieuwe regering zich ook eindeloos voort. Nadat vrouwenbewegingen hadden opgeroepen tot een seksstop, lag er binnen een week een document op tafel.
Ik vraag me af of het in België ook zo werkt. Als ik de heren onderhandelaars zo eens bekijk, krijg ik het idee dat het sowieso al niet zo stormloopt in de slaapkamer. Het zal mij niets verbazen als de echtgenotes hun benen nu al vaker toe doen dan ze lief is. Logisch dat je dan gaat zitten bokken. Een stier die niet aan z’n trekken komt, sluit ook geen coalities in de wei.
Misschien dat Temmerman wel veel sneller resultaat boekt als ze de vrouwen van België zou oproepen het vuurtje eens flink op te poken. Geen drooglegging, maar een dijkdoorbraak. Als er thuis een stoeipoes in een troetelpakje zit te wachten, is dat regeerakkoord zeker en vast in een ommezientje getekend.
Vandaag, ter stimulans, een zinnenprikkelend recept voor gestoomde oesters.
Voor 2 personen
Oesters van Nam Kee
5 grote oesters (hij 3, zij 2)
10 g gedroogde gezouten zwarte bonen (toko)
2 teentjes knoflook,fijngehakt
stukje gemberwortel geschild, fijngehakt
½ rode peper, fijngehakt
2 el lichte sojasaus
1 el sesamolie, plus extra voor besprenkelen
1 el zonnebloemolie
lentuitje, fijngesneden
Open de oesters met een oestermes en leg ze op een bord.
Doe de zwarte bonen, knoflook, gemberwortel en de rode peper in een kleine steelpan. Voeg de sojasaus, sesamolie en zonnebloemolie toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
Schep een eetlepel van dit mengsel op iedere oester. Stoom de oesters 7 minuten in een stoommand op een pan met zachtjes kokend water. Bestrooi de oesters met lente-ui en lepel er nog een klein beetje sesamolie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten