Afgelopen zondag keken bijna vijf miljoen mensen naar Boer zoekt Vrouw. Daarmee heeft het televisieprogramma opnieuw het kijkcijferrecord gebroken. 4,9 miljoen Nederlanders schakelden in op het datingprogramma. Toen Sonja haar koffers pakte, het hoogtepunt van de show, keken er bijna 5,2 miljoen mensen. Daarmee kwam het marktaandeel maarliefst op 58 procent.
Ik heb bijgedragen aan het marktaandeel. En ik heb met veel plezier gekeken naar alle boeren, alle vrouwen en alle koeien, honden en geiten die door het beeldscherm dartelden. En misschien was het vertrek van Sonja dan een hoogtepunt, ik vond het vooral amusant om te zien hoe Femke op een stoel stond te wankelen om haar preitaart in een oventje te zien garen. Zo schattig. En wat zag die taart er lekker uit zeg.
Het succes van Boer zoekt Vrouw schijnt ‘m te zitten in de Hollandse huiselijkheid die het programma uitstraalt. De mensen zouden een nostalgisch gevoel krijgen als ze volwassen mannen tussen de middag stamppot zien eten bij hun ouders. Ik denk dat het anders zit. Volgens mij vinden we het vooral heel leuk om te ontdekken dat er volwassen mannen zijn die niet zo goed weten wat een vrouw is.
Ik denk dat alle deelnemende dames een heel eind zouden komen als ze zich meer zouden verdiepen in de boerderijbeestjes. Yvonne had dan kunnen weten dat ze af en toe ’s flink moet loeien. En als Sonja haar hoefjes eens had schrap gezet, had ze vanavond vast weer een nachtzoen gekregen van boer Marcel. En Frank had Berber nooit naar huis gestuurd als ze had geweten waar de uiers van een geit nou eigenlijk zitten.
Kijk naar de beesten is mijn advies. En kijk dan daarna nog ’s goed naar de boer.
Vandaag, voor het nostalgische gevoel, een heerlijk zuurkoolschoteltje uit de oven.
Zuurkoolschotel met appel en rozijnen
1 kilo kruimige aardappelen, geschild, in stukken
1 ons ontbijtspek, in plakjes
2 grote uien, in ringen
1 flinke goudrenet, in stukjes
Pakje zuurkool, uitgelekt
handje gele rozijnen
2 tl kerriepoeder
1 dl bouillon
een klont boter
melk
half zakje geraspte belegen kaas
Kook de aardappelen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak intussen de plakken spek goudbruin en knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de uien met de appel tot de uien zacht en goudbruin zijn. Voeg de zuurkool en rozijnen toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper en het kerriepoeder.
Stamp, als ze gaar zijn, de aardappelen fijn met een pureestamper. Roer er een klont boter en een scheut melk door en maak een gladde puree. Vet een ovenschaal royaal in met boter. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal, verdeel er het spek over en strijk er de aardappelpuree over. Maak met een lepel wat inkepingen in de puree en schenk er de bouillon over. Bestrooi met kaas. Zet de zuurkoolschotel 30 minuten in de oven tot het vocht bubbelt en de kaas gesmolten is.
Lieverd, wat ontzettend leuk dit, zeker vanuit Haiti. Ik mis ' Boer zoekt vrouw' , ik mis zuurkool, en natuurlijk jou ook!!!
BeantwoordenVerwijderendikke zoen