zondag 1 mei 2011

Mijnheer Trump moest er ook best om lachen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens een diner voor journalisten Donald Trump voor paal gezet. Trump, die bij het diner aanwezig was, is al maanden bezig Obama zwart te maken. Zo probeert de miljonair aan te tonen dat de president niet in de VS is geboren. Trump overweegt namens de Republikeinen zelf presidentskandidaat te worden.

Het is me al eerder opgevallen. Mijnheer Obama is niet sterk in grappen. De president praat nogal langzaam en kijkt altijd nadrukkelijk in de rondte om aan te geven dat het echt belangrijk is wat hij zegt. Dat werkt niet met grappen. Zonder geluid zou je denken dat Obama aankondigt dat er een noodzakelijke belastingverhoging in aantocht is.

Eerder deze maand was de president door het gestook van Trump genoodzaakt zijn geboortepapieren openbaar te maken. Op het journalistendiner liet Obama speciaal voor de vastgoedmagnaat een ‘geboortevideo’ van zichzelf zien. Het werd een fragment uit de Disneyfilm The Lion King, de geboorte van het babyleeuwtje Simba. Nou, de zaal lag plat hoor. En meneer Trump moest er ook best om lachen. Als een miljonair met kiespijn.

Het was misschien beter geweest als Obama mijnheer Trump volkomen had genegeerd. Hoe minder aandacht je vestigt op dit soort misselijkmakende lastercampagnes, hoe beter. En als je hem dan toch op z’n nummer wilt zetten, deel dan een ferme rechtse uit. Ik weet zeker dat Trump pas echt op de kast had gezeten als hij, als enige in de hele zaal, voor straf geen toetje had gekregen.


Vandaag, in het kader 'koekje van eigen deeg', het recept voor cookies waar zowel Democratische als Republikeinse Amerikanen een moord voor doen.

Peanutbutter-chocolatechip cookies

Voor 24 stuks

200 g boter op kamertemperatuur
225 g suiker
170 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
225 g pindakaas met stukjes noot (merk Skippy is het lekkerst want grove stukjes noot)
370 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
125 g pure chocoladechips van goede kwaliteit

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de boter met de twee suikersoorten romig en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, meng goed voor je het volgende ei toevoegt, zet de mixer dan op de laagste stand en klop er de vanille en pindakaas door. Klop niet te lang.
Zeef de bloem, het bakpoeder, zout boven de kom, voeg de chocoladechips toe en roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
Schep met een eetlepel opgehoopte hoeveelheden deeg uit de kom, vorm ze met je vingers snel tot een bolletje ter grootte van een golfbal (zonder het deeg teveel aan te drukken!) en laat de bolletjes op de bakplaat vallen. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes blijft, het deeg loopt tijdens het bakken uit. Bak 10-12 minuten tot de koekjes goudbruin en uitgelopen zijn. Neem uit de oven, laat even op de plaat afkoelen en laat dan op een rooster volledig afkoelen. De koekjes horen van binnen zacht en chewy te zijn.

[Dit recept komt uit The Hummingbird Bakery cookbook]



Geen opmerkingen:

Een reactie posten