maandag 23 mei 2011

Harold Camping had even een momentje voor zichzelf nodig

Ondanks de voorspellingen van Bijbeluitlegger Harold Camping is afgelopen zaterdag de wereld niet vergaan. Camping had via zijn eigen radio-imperium wereldwijd gewaarschuwd voor een grote aardbeving die het einde der tijden zou inluiden. In de VS sloten vele gelovigen zich met hun familie op om afscheid te nemen van hun wereldse bestaan.

Camping was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar. Dat is jammer, want je wilt zo’n man natuurlijk de hemd van het lijf vragen. Maar misschien had Harold wel even een momentje voor zichzelf nodig. Of was hij in druk gesprek met God om Hem te vragen waarom Hij de boel nou niet gewoon heeft laten beven als hij iedereen nou toch al op de hoogte had gesteld.

In Nederland waarschuwde Camping-aanhanger Michael Aitchison voor het onheilsmoment. Vandaag in de Volkskrant geeft Aitchison aan blij, maar ook teleurgesteld te zijn dat het leven verder gaat. ‘Ik zag er niet naar uit dat mijn vrouw en zonen zouden sterven, als reddeloze ongelovigen. Tegelijk is het zoals in de Bijbel staat: in de wereld zijn betekent leven zonder Christus’. Is ons een allesvernietigende aardbeving bespaard, is het nog niet goed.

Ik hoop van harte dat alle mensen die zich hadden voorbereid op het einde der tijden, nu gewoon hun leven zonder Christus weer kunnen oppakken. En ook dat mijnheer Camping zijn doemscenario's voortaan voor zich houdt. Als we naar de haaien gaan, op welke manier dan ook, hoef ik dat echt niet al weken van tevoren te horen op de radio.

Vandaag, uitstekend geschikt als Laatste Avondmaal, het recept voor een heerlijke risotto.

Risotto met groene asperges en geitenkaas

Voor 4 personen

3 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
300 g arboriorijst
150 ml droge witte wijn
1,5 l groentenbouillon
bosje groene asperges, houtige uiteinden afgesneden, in stukjes van 3 cm
2 opgehoopte el zachte geitenkaas (kuipje)
80 g parmezaan, plus extra voor erbij
fijngeraspte schil van 1 citroen

Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en laat zachtjes bakken tot de sjalot glazig is. Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn is verdampt. Voeg de bouillon pollepel per pollepel toe, laat de bouillon absorberen voor je de volgende lepel bouillon toevoegt. Ga 15-20 minuten door, blijf roeren, tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Voeg met de twee na laatste lepel bouillon de asperges toe. Laat nog 1 minuut koken nadat alle bouillon is toegevoegd, roer er dan de geitenkaas, parmezaan en geraspte citroenschil door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Draai het vuur uit en laat de risotto een paar minuten staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten